Atractie si respingere



 Pe http://skymind.ro/articol-si-concurs-jocul-atractiei-dintre-barbat-si-femeie-1-a-parte/ a fost postata o provocare: 
raspunde la doua intrebari


A.  1.  Ce face sa scada in intensitate atractia dintre un barbat si o femeie?
      2. Ce te ajuta sa descoperi jocul atractiei din nou?
B.  Ce sa surprinzi? La fiecare intrebare minim 5 aspecte cheie.

Am inceput sa scriu, si a iesit un articol, nu doar un comentariu la o postare. 
Premiul pentru cel mai bun raspuns este o participare gratuita la Seminarul SHALL WE DANCE 9-11 nov. 2012 cu Veet Cristian, detalii pe  
http://www.zorbabuddha.ro/blog/2012/10/masculin-feminin-workshop-shall-we-dance-26-28-oct-bucuresti-cu-veet-cristian/ 
care va fi despre "Un workshop despre cum putem trai viata ca un ‚dans’, in armonie masculin-feminin, libertate- iubire. Este un joc si o atractie naturala intre 2 poli.  Atunci cand esti plin de energie in polaritatea ta, se intampla sa atragi si sa fii atras, in acelasi timp, de sexul opus!"



1. Ce face sa scada in intensitate atractia dintre un barbat si o femeie?
Atractia ca si multe alte aspecte din viata noastra este conectata la toate cele 5 nivele ale fiintei: fizic, mental, emotional, sufletesc si spiritual.
La nivel fizic, la  inceputul relatiei atractia erotica poate fi maxima deoarece intra in actiune mecanismele biochimice cu care ne-a inzestrat natura. Hormonii sexuali sunt produsi in cantitati mari, pielea este mai sensibila la atingere si mai stralucitoare, vocea este perceputa ca fiind mai atragatoare, mirosul corpului se schimba sub actiunea hormonilor si devine mai atragator sexual.
Cu timpul, pe masura ce cuplul se adapteaza la schimbarile dintre cei doi membri, fluxul hormonilor se normalizeaza si se egalizeaza cumva anumite caracteristici biochimice. Se spune ca dragostea dureaza trei ani. De fapt, atractia fizica dureaza trei ani. Dupa aceasta perioada cei doi ajung sa se obisnuiasca atat de mult unul cu celalalt incat semnalele biochimice nu mai sunt interpretate de creier ca fiind atat de atractive ca la inceput pentru ca elementul de “stranietate” incepe sa se diminueze.
La nivel mental la inceput exista o curiozitate puternica legata de celalalt, o efervescenta mentala care contribuie la atractie. Sentimentul de indragostire face sa para ca tot ce spune si face celalalt este exceptional. Aspectele negative sau neplacute ale caracterului celuilalt sunt slab percepute. Pe masura ce cuplul inainteaza in cunoasterea reciproca curiozitatea se diminueaza, ies la suprafata si diferentele neplacute dintre cei doi, iar atractia scade.
La nivel emotional cei doi se percep ca furnizori de stare de bine unul pentru celalalt. Fiecare simte ca celalalt ii intelege si ii ofera suport emotional, ii intelege sentimentele si nevoile emotionale. Odata cu scaderea atractiei fizice si cu indepartarea pe planul ideilor cei doi simt ca nu isi mai ofera suport ca la inceput, incep sa se simta ca se indeparteaza unul de celalalt. Nevoile emotionale nu mai sunt satifacute atat de bine ca in trecut.
La nivel sufletesc cei doi simt ca au gasit iubirea mult cautata. Fiecare simte ca iubeste si este iubit si atractia este uriasa intre cei doi. Pe masura ce atractia fizica, mentala si emotionala scade, se diminueaza si sentimentul de iubire si cuplul se indeparteaza si mai mult.
La nivel spiritual cei doi simt ca sunt facuti unul pentru celalat, ca este legat de destinul lor, de scopul vietii lor sa fie impreuna. Cand iubirea se diminueaza, cand apar indoieli ca sunt suflete pereche atractia atinge cel mai mic nivel. Daca nu sunt si alte interese, cele de ordin material, cele legate de cresterea copiilor sau engrame la nivel sufletesc, cuplul poate sa se destrame.
Oamenii intra in relatii avand asteptari mai mari de la celalalt decat au iubire si intelege pentru sine. Cand cineva crede ca in relatie celalalt ii va oferi ce ii lipseste si il va face fericit, va construi pe o fundatie iluzorie pentru ca va avea in minte o imagine ideala a perechii perfecte care sa il faca fericit. Si cand “perechea perfecta” se dovedeste a fi doar o fiinta umana cu defecte pe langa calitatile pe care le are, idealistul se simte tradat si dezamagit in asteptarile sale.
Venim din copilarie, poate si din vieti anterioare cu provocari de rezolvat la nivelul sufletului. Celalalt are acelasi gen de probleme ascunse si ne apasa pe butoane ca sa devenim constienti de umbrele din sufletele noastre. Daca luam acest lucru ca pe un dar pretios, relatia poate fi o cale de desavarsire spirituala. Daca nu, doar un teren minat pe care explodeaza asteptari ranite.


2. Ce te ajuta sa descoperi jocul atractiei din nou?

Sa il privesti pe celalalt ca pe o fiinta divina, venita sa joace jocul vietii impreuna cu tine.
Sa il privesti pe celalalt in ochi zi de zi si sa descoperi o lume infinita de posibilitati
Sa iti aduci aminte ca am venit impreuna pentru a invata, evolua, exprima cea mai frumoasa versiune a celei mai grandioase versiuni despre cine suntem cu adevarat. Si sa vezi lucrul acesta in tine si in celalalt.
Daruind zilnic gesturi mici de bunavointa, afectivitate, pretuire. Dar cat sunt de importante!
Sa simti ca esti o unitate cu celalalt, ca bucuriile lui sunt si ale tale, durerile lui sunt si ale tale.
Daruirea de surprize placute cat mai des. Sa iti folosesti creativitatea si sa o dezvolti in relatie.
Atingeri tandre cat mai dese. Iubirea trece prin piele si ajunge la suflet.
Sa ii arati celuilalt ca ii respecti valorile si convingerile.
Sa fii un ascultator activ. Celalalt sa simta ca e ascultat, nu doar auzit.
Sa il intrebi pe celalalt cand se arata ranit: “ce simti”? Evita sa ripostezi. Ciocnirea ranilor prin cearta nu face bine nimanui.

Pentru femeie, sa o faci sa se simta frumoasa in fiecare zi.
Pentru barbat, sa il faci sa se simta puternic si util in fiecare zi.
Daruieste cuvinte de apreciere care sa zideasca. Evita insultele care darama.

Comentarii

Anonim a spus…
Great delivery. Great arguments. Keep up the amazing work.
my webpage - Cheap NFL Jerseys.

Postări populare de pe acest blog

Termoterapie, reflexoterapie si genunchi vindecati repede si fara durere

Speologi in actiune