Role model

Una dintre intrebarile importante care ti se pun atunci cand cineva vrea sa te cunoasca mai bine, este aceasta: "Care este modelul tau in viata?". Cu alte cuvinte, care este acea persoana pe care o admiri si ti-ar placea sa o urmezi si mai ales care sunt valorile dupa care te ghidezi.
Din ceea ce vad zilnic la televizor ar fi greu sa aleg un rol model autentic. Si oricum, la tv ma uit doar la desene animate. Mie imi place sa citesc. Printre altele, am citit cu interes cartile lui Robert Kiyosaki si astfel am aflat despre modelul sau de reusita, dar si despre cel al lui Donald Trump. Am ajuns sa spun ca Trump si Kiyosaki sunt modele pentru mine pentru ca sunt deschisi sa ii invete pe altii cum sa reuseasca si, in plus, imi place mediul de afaceri si imi doresc sa reusesc in afaceri.
Totusi, mi-am pus intrebarea: eu sunt femeie din Romania, nu as putea gasi un model de urmat mai aproape de ceea ce sunt eu?
Si la evenimentul No Limits Woman de la inceput de iulie 2011 la Sala Palatului am participat la o prezentare a Mariei Grapini. Discursul ei a fost sincer si inspirational. A reusit sa emotioneze intreaga sala prin sinceritate si caldura sufleteasca. Lucru rar pentru cineva din mediul business, a impartit cu generozitate cartile sale de vizita si ne-a asigurat ca o putem suna daca vrem sa vorbim cu dumneaei. Am filmat intregul sau discurs pentru a-l putea revedea si alta data, atat de mult mi-a placut ceea ce a avut de spus si mai ales modul in care a vorbit. Maria Grapini este o femeie de afaceri care a pornit afacerea Trimph de la inceput, cu resurse mici dar prin incredere, perseverenta, onestitate si pasiunea pentru lucrul bine facut a ajuns una dintre cele mai importante femei de afaceri din Romania.
Acum, daca ma intrebati care este modelul de reusita pe care il admir va raspund ca este Maria Grapini. Motto-ul sau, asa cum declara si cum demonstreaza prin viata si activitatea sa este urmatorul: "Principiile dupa care ma ghidez in viata sunt:  dreptate, obiectivitate, profesionalism, respect, echitate, credinta."
Acestea sunt valori cu care rezonez si dupa care ma ghidez in relatia mea cu mine insumi si cu lumea. De aceea admir un om ca Maria Grapini. 

Totusi, Robert Kiyisaki, Donald Trump si Maria Grapini activeaza in domenii care nu au legatura cu activitatea mea - imobiliare si industria textila.
Cautarile mele in domeniul relatiilor publice, publicitatii, grafica-DTP care intra in aria mea de expertiza m-au condus prin agentiile de publicitate, inclusiv in Noaptea agentiilor din septembrie 2011 unde am facut cunostinta din interior cu bucuria si provocarile muncii dintr-o agentie de publicitate.
Dintre toate agentiile de care am auzit sau le-am cunoscut cel mai mult mi-a placut Agentia Pastel
Iar de la Pastel am facut un nou pas spre definirea modelului de reusita pe care sa il admir si de care sa vorbesc mai departe.
In primul rand, imi place blogul lor, pastelblog, un loc plin de culoare si veselie. Dar unde se vede si munca bine facuta si cu pasiune. Agentia a fost fondata de doua tinere cu suflet mare si inima calda: Ioana Mucenic - Creative Managing Partner si Dana Popa - Realistic Managing Partner. 
Despre visele, realizarile si valorile in care cred fondatoarele Pastel am aflat de pe iqads, un site ale carui articole le citesc mereu cu placere. Ioana si Dana au reusit sa inspire intr-un mod plin de forta si feminitate valorile antreprenoriatului feminin.
Ele fac parte din noul val de tineri care exprima noua energia a veacului ce tocmai a inceput bazata pe intelegere, intelepciune, cooperare, compasiune si onestitate.
Am citit de la un cap la altul interviul dat de cele doua tinere si mi-am propus sa le cunosc intr-o zi.
Am constatat cu placere din relatarea lor despre felul in care isi conduc afacerea ca ele chiar aplica principiile leadership-ului autentic asa cum este descris in cartile de top leadership. Stiu cum sa isi motiveze echipa, muncesc cu entuziasm din pasiune pentru activitatea pe care si-au ales-o si mai ales prin munca lor ofera clientilor mai mult decat au promis. Dana si Ioana au reusit sa dea substanta expresiei: "Daca iti place ceea ce faci nu mai trebuie sa muncesti nici o zi din viata ta" pentru ca in agentia pe care o conduc munca nu e doar munca, este bucurie, pasiune, angajament si mod de viata. Si distractie, asa cum se poate vedea pe blogul lor :)
Am avut placerea sa constat ca in 2008, cand am participat ca alergator la crosul Petrom, evenimentul a fost organizat de Pastel. Ce m-a inspirat sa particip a fost ideea campaniei: "Pentru fiecare alergator la Cros, Petrom construieste un metru de pista de biciclete". Iar mie imi place sa circul pe bicleta iar initiativa de a se extinde pistele de bicliete a fost mai mult decat binevenita.
Ce mi-a atras atentia in mod deosebit la Pastel a fost descrierea valorilor in care crede echipa Pastel si dupa care lucreaza, atat de frumos exprimata in citate celebre bine alese.
Friendship: “My friend is the one who brings the best in me” (Ford)
Vision: “Everything you can imagine is real” (Picasso)
Excellence: “We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit” (Aristotel)
Passion to create: “Give me a musem. I will fill it.” (Picasso)
Entrepreneurship: “Where the spirit does not work with the hand, there is no art”. (Da Vinci)
 

Inca un tandem al unui rol model reusit de adaugat pe lista: Ioana Mucenic si Dana Popa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atractie si respingere

Termoterapie, reflexoterapie si genunchi vindecati repede si fara durere

Speologi in actiune