In memoriam

Stirile despre vieti pierdute in accidente de munca nu sunt atat de rare pe cat ar trebui. La acestea se mai adauga si vietile pierdute din cauza surmenajului la locul de munca.
Cat trebuie platit pentru un loc de munca?
In urma cu 17 ani, pe 10 octombrie 1993 otelarul Dragusin Nicolae isi pierdea viata in urma accidentului de munca suferit pe data de 7 octombrie 1993 la Siderca SA Calarasi. Accidentul s-a produs in urma exploziei cuptorului electric nr. 2. Asa cum scrie pe constatarea de la Protectia Muncii, moartea numitului Dragusin Nicolae a fost violenta si s-a datorat arsurilor de gradul III si IV suferite pe 90% din corp.
Pot sa va spun cata durere a insemnat acest lucru. Otelarul era tatal meu. Au ramas in urma lui un mormant,

un tablou si amintirile celor care l-au cunoscut, familie, prieteni, colegi de serviciu.
Colegii de munca i-au fost alaturi, la spital a sosit atunci un autobuz cu siderurgisti, au venit sa doneze sange.
L-au insotit pe ultimul drum si l-au plans, alaturi de noi.
Tatal meu a luat decizia sa lucreze in conditii de risc, si-a informat superiorul, directorul tehnic de atunci despre faptul ca se lucreaza cu dolomita uda care degaja o mare cantitate de gaze, fapt ce conduce la un pericol de explozie foarte mare si a primit dispozitii sa lucreze in atari conditii, altfernativa fiind somajul.
Si in fatidica dimineata de 7 octombrie cuptorul a explodat. Tata a mai intarziat cateva minute, manevrand butoanele de la panoul de comanda in speranta ca va salva sarja de otel.
Cuptorul a explodat si el a fost acoperit de otel si zgura incandescenta.
Dragostea pentru meseria si pentru familia sa l-au determinat sa ia o decizie care l-a costat viata. Nu te vom uita niciodata! Dumnezeu sa te odihneasca in pace, draga tata!
Oamenii ar trebui sa puna mai mult pret pe viata lor decat pe locul de munca. Acesta nu reprezinta totul in viata, chiar daca este un element necesar in viata oricarui om.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atractie si respingere

Termoterapie, reflexoterapie si genunchi vindecati repede si fara durere

Speologi in actiune