Cum scapi de impozitul forfetar

Pe http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_15283/Grila-impozitul-forfetar-pentru-firme-publicata-in-Monitorul-Oficial.html) am gasit detalii utile privind procedura de suspendare sau radiere a firmelor care nu inregistreaza venituri suficiente astfel incat sa fie rentabil sa isi continue activitatea in conditiile aplicarii noului impozit forfetar.
La Registrul Comertului cheltuielile de inregistrare a hotararii de suspendare nu sunt de 120 ron ci de 284, pentru ca Oficiul face bucatele fiecare declaratie pe care te obliga sa o depui la dosar si taxeaza cu 30 lei fiecare bucata de hartie, pe care tot ei te obliga sa o anexezi.
Monitorul Oficial iti ia 100 lei pentru publicare pentru fiecare 2000 de caractere.
Dupa ce redactezei hotararea AGA, selectezi tot textul si din optiunea word count afli numarul de caractere cu spatii. Cu printscreen copiezi caseta generata de word count si o copiezi in anexa la declaratie.
Este obligatoriu de anexat la dosar Certificatul constatator emis la infiintarea firmei, prin care a fost autorizata functionarea firmei in baza declaratiei pe proprie raspundere.
Firmele infiintate inainte de 2005 care nu au acel certificat se prezinta cu fila 2 de la certificatul de inmatriculare, acela cu multe stampile de la pompieri, mediu etc.
Mai ai nevoie de formular de declaratie pe proprie raspundere Model 3, de cerere de inregistrare mentiuni, de imputernicire - daca trimiti pe altcineva cu dosarul, de timbre fiscale 0,15 lei, in numar de doua.
Daca nu cumperi la timp de la posta timbrele, le iei la suprapret de la personaje dubioase care asteapta in fata registrului comertului si care le vand la pretul de de 2 lei, fata de 0,30 lei cat costa la posta.
Si multa rabdare, ca e de stat la coada. Mai ales dupa-amiaza se aglomereaza teribil.
Chiar si suspendate, firmele au obligatia de depunere anuala a bilantului.
Cel putin scapa de depunere declaratii.
Registrul comertului se misca totusi repede, in cateva zile elibereaza incheierea de autentificare de la judecator si cu hartiile de la registru se merge la administratia financiara impreuna cu un formular 010 ca sa anunti suspendarea firmei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atractie si respingere

Termoterapie, reflexoterapie si genunchi vindecati repede si fara durere

Speologi in actiune