duminică, 25 noiembrie 2018

Exersarea creativitatii prin scris


Este important sa scriem in fiecare zi ca sa exersam, sa ne dezvoltam abilitatile de scriere creativa, de organizare si de stilistica. In felul acesta capatam si instrumentele pentru a fi organizati si perseverenti cand ne luam misiunea de a scrie mai bine si mai repede.

Iata cele 13 teme / exercitii de scriere propuse de cele 13 persoane prezente la atelierul de scris din 25.11.2018:

1. Scrie o poezie in vers liber.

2. Vrei sa iti construiesti, sa iti extinzi sau sa iti decorezi locuinta. Scrie o relatare despre o intalnire de lucru cu un arhitect/o arhitecta.

3. Cand scrii esti singur(a) cu arta ta. Scrie o povestire despre un personaj care se confrunta cu singuratatea in timpul procesului creativ.

4. Scrie despre un eveniment sau intamplare care te-a emotionat.

5. Scrie o poveste reala sau fictiva despre momentul cand te-ai pierdut pe tine. (ex.: ai pierdut legatura cu scopul tau, cu misiunea vietii tale, nu stii ce cale sa urmezi, ti-ai pierdut busola interioara, ti-ai tradat idealurile sau valorile, ai facut compromisuri,  te simti singur, alienat, pustiu, depresiv etc.)

6. Lamureste-ti intr-un scurt eseu care este scopul pentru care scrii? Ce te motiveaza? Care este sursa focului tau interior?

7. Scrie povestea unei fete care incearca sa se vindece de o suferinta provocata de abuzul la care a fost supusa in relatie.

8. Scrie o poveste despre persoana de langa tine pe care o cunosti cel mai putin.

9. Dormi si visezi. Dimineata scrie de mana despre ultimul vis de care iti amintesti si ce crezi ca ar putea sa insemne.

10. Exploreaza intr-o poveste nevoia de a-i ajuta pe altii.

11. Alege un personaj sau o persoana pe care o admiri si imagineaza-ti intr-o poveste cum ar fi sa traiesti o zi in pielea acelei persoane.

12. Rememoreaza cu amanunte un eveniment plin de emotii din viata ta si scrie o poveste cu un personaj imaginar care traieste acel eveniment.

13. Alege un loc (camera, parc, sala etc.) si descrie acel loc fara sa folosesti cuvinte evidente, folosindu-ti cat mai mult imaginatia. Obiectele sa poata fi recunoscute totusi. Ex.: descrie o masa dar fara sa folosesti cuvantul masa.