vineri, 22 februarie 2013

Creativii schimba lumea

Dintotdeauna creativii au schimbat lumea. Ei au o viziune si o dau lumii, traiesc autentic si au o poveste atat de intensa incat dupa ei lumea devine altfel, mai colorata, mai luminoasa, mai generoasa.
Romania are nevoie de creativitate pentru a iesi din stagnare, pentru a isi ocupa locul meritat intre natiunile lumii.
Mica mea aventura de trei zile care mi-a deschis ochii spre o alta perspectiva a inceput cu un link dat de prietena mea, Laura. Linkul era catre un curs gratuit de antreprenoriat in industrii creative,
A fost ultima serie pentru Bucuresti, de acum cursul se muta in tara, incepand cu luna martie. Nu am banuit ca este atat de interactiv si interesant. Mi-a parut rau ca am aflat tarziu si nu am apucat sa imi anunt si prietenii, a fost o experienta WOW!
Trainerii au fost formidabili, cursul s-a tinut la sediul S.C. GEA Strategy & Consulting SA - http://www.geaconsulting.ro/despre-noi/viziune -  iar trainerii au fost de la ei. Am fost impresionata de deschiderea lor, de modul atractiv in care au prezentat o informatie utila dar pe care multi ar fi putut sa o perceapa plictisitoare daca nu ar fi fost adaptarea la situatii reale pe care au facut-o trainerii nostri.
Cand am citit prima data descrierea "Promovarea Antreprenoriatului in Industrii Creative are ca obiectiv general dezvoltarea competentelor antreprenoriale in randul celor care isi doresc sa lucreze in domeniul industriilor creative. Transformarea creativitatii si a oportunitatilor din mediul economic in afaceri sustenabile, dar si promovarea omogenitatii acestiu sector economic sunt cele mai importante tinte ale proiectului.
Obiectivele proiectului se vor pune in practica prin CERCETARE (masurarea starii actuale a domeniului in Romania), prin COMUNICARE (constientizarea publicului tinta asupra oportunitatilor oferite de industriile creative), prin CONECTARE (formarea pietei in domeniu prin crearea unei retele nationale de interactiune intre profesionistii din domeniu si potentiali lor clienti), DEZVOLTARE (cresterea competenţelor antreprenoriale şi manageriale ale tinerilor profesionişti din industrii creative) si FINANTARE (sustinerea financiara a unor afaceri noi initiate de tineri)." m-am gandit ca e utila informatia, am nevoie de acea informatie dar probabil vor fi 3 zile tare lungi. Nimic mai fals, timpul a trecut foarte repede si foarte placut.
A fost un brainstorming si o conectare extraordinare, ideile infloreau din toate partile ca pop-cornul. 
Realizarea planului de afaceri, asa cum a fost prezentat de trainerii Alina, Cristina, Ioan si Dragos a fost o aventura a imaginatiei. Nu ma mai saturam sa scriu. Ne-au spus ca putem sa scriem mai pe scurt, dar daca tot infloreau ideile alea grozave puteam eu sa le las sa se ofileasca? Si asa m-a prins 1 dimineata scriind, si m-am trezit la 4.30 sa continui sa scriu, la 9 am fost in sala si am continuat lucrul la planul de afaceri. A fost cel mai incitant plan de afaceri la care am lucrat pana acum.
Si sa concepi un model de business folosind o resursa geniala de pe www.businessmodelgeneration.com, acel business model canvas este o experienta intelectuala deosebita.
Si uite asa, un curs finantat prin POSDRU poate fi o experienta atat de incitanta incat sa nu mai dormi noaptea de nerabdare si din cauza bazaitului neintrerupt al ideilor. Parca se deschisese stupul :)
Acum ramane sa pun in practica ce am invatat. Si merita pus in practica, sunt sigura.
O alta "achizitie" importanta este integrarea intr-o echipa uriasa de creativi si  posibilitatea de a schimba idei, planuri, strategii. Am venit ca un grup si am plecat ca o echipa.
Multumesc pe aceasta cale Fundatiei Post-Privatizare, Asociatia ORICUM, S.C. GEA Strategy & Consulting SA, Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, S.C. M&C Strategy Development SRL, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi.