vineri, 25 mai 2012

Padurea copiilor


Saptamana aceasta m-am distrat de minune colorand, desenand si scriind text pe pancartele creative pentru Padurea Copiilor

Textul este gandit ca si cum insusi copacul cere participarea noastra pentru ca si alti frati de-ai sai sa creasca in Padurea Copiilor. Pe pancarte sunt lipite “degete” de copaci, ca si cum copacul isi tine si sustine singur mesajul.
Sambata ma duc cu prietenii mei de la ViitorPlus in parcuri sa atarnam in copaci mesajele.
La ViitorPlus sunt bineveniti toti oamenii cu dragoste de natura si care vor sa faca o schimbare pozitiva in lumea in care traiesc. Te invit si pe tine la desenat pe pancarte, in parc, la alergat la maratonul, semimaratonul si cursa populara pentru Padurea Copiilor, poti directiona 2% din impozit pentru Padurea Copiilor sau poti trimite un SMS de 2 euro la 887 si doi noi puieti vor fi plantati cu acesti bani.
Acesta este un proiect frumos, util pentru mediu si comunitate, o modalitate atractiva de a ne implica in plantarea copacilor. 
Am fost cu ViitorPlus la plantat copaci in martie (era destul de frig atunci) in judetul Calarasi, la Valcele cu elevi ai Liceului de chimie, acelasi liceu unde am invatat si eu in clasele a IX-a si a X-a (ce mica e lumea!)


in aprilie in Draganesti-Vlasca din Teleorman cu elevi de scoala generala

 A fost o experienta frumoasa din care am ramas cu multe amintiri placute si cu bucuria ca mi-am adus aportul la plantarea copacilor.
ONG-ul ViitorPlus, initiatorul proiectului a demarat deja campania de plantare a copacilor din Padurea Copiilor. Pentru fiecare nou-nascut din Romania se va planta un puiet de copac. Initiativa este salutara in contextul in care in Romania s-au taiat masiv hectare de padure in mod iresponsabil punand in pericol resursele naturale de masa verde pentru generatiile viitoare.
Daca nu ai timp, te poti implica in actiunile care cer un minim de efort dar care pot aduce beneficii mari in viitor. Alege sa fii Voluntar 5 minute. Afla de pe link cum poti face acest lucru. Pentru un viitor mai bun pentru tine, pentru copiii tai, pentru mediul inconjurator si pentru comunitatea in care traiesti orice actiune pozitiva, oricat de mica poate face o diferenta uriasa in viitor. Sa fii binecuvantat/binecuvantata!
ViitorPlus este unul dintre cele mai frumoase ONG-uri cu care am colaborat si colaborez, cu proiecte conduse de oameni inimosi si competenti, adevarati lideri ai comunitatii si exemple vii demne de urmat.
Dintre numerosii voluntari dedicati cauzelor nobile din ViitorPlus amintesc pe:
Teia Gavrilescu - Preşedinte ViitorPlus
Coordonatorul Proiectului "ecOprovocarea" şi Fundraiser
Teodora Pălărie - Vicepreşedinte ViitorPlus
Coordonatorul proiectelor din domeniul Managementul capitalului natural ("Adoptă un copac!", "Valea Teleajenului - ECOmunitatea ta!", "Valea Doftanei - ECOmunitatea ta!")
Mircea Ilie - Vicepreşedinte ViitorPlus
Coordonatorul activităţilor din domeniul Buna guvernare, şi coordonatorul proiectelor  "Turul Sustenabilităţii" şi "Biroul eco"
Cristina Pascanu (Pop) - Coordonatorul Proiectelor "Recicleta" şi "Reciclează pentru copaci"
Iulian Ifrim - Coordonatorul proiectului "Atelierul de pânză"
Gabriela Iordan - Responsabil Resurse Umane
Gabriela Ţicu - Responsabil Marketing şi Comunicare

Si tu poti deveni unul dintre numele importante pentru cauze de mediu si proiecte sociale. Poti fi TU schimbarea pe care vrei sa o vezi in Lume.
Te astept la ViitorPlus sa facem o diferenta in lume in timp ce ne distram, ne jucam, legam prietenii si strangem amintiri frumoase!